Office 365

Microsoft Office 365 is een verzameling van betaalde internetdiensten, bedoeld voor de zakelijke markt en het onderwijs. Het is vergelijkbaar met het kantoorpakket Microsoft Office en wordt eveneens door Microsoft ontwikkeld.

Het aanbod van internetdiensten is gebaseerd op bestaande software van Microsoft. In plaats van deze software op computers van de betreffende organisatie te installeren, maakt Office 365 gebruik van servers die door Microsoft geïnstalleerd en beheerd worden. Office 365 valt in de categorie SaaS en is een typisch voorbeeld van cloud computing. Hierdoor draait Office 365 op elk platform dat internet ondersteunt (in tegenstelling tot Microsoft Office, dat in principe alleen draait op Windows en Mac OS X).

Voor de gebruiker is het onbelangrijk waar de servers en de data is opgeslagen omdat het een internetdienst is. De gegevens worden op meerdere plekken opgeslagen en de gebruiker maakt verbinding met de dichtstbijzijnde server. Een Amerikaan die inlogt op Office 365 zal verbonden worden met een Amerikaanse server, een Nederlander met een server in Ierland.

Voor meer info:


© Guy Thijsen 2014